Zo ziet de cockpit van de toekomst eruit

Hoe ziet het auto-interieur van de toekomst eruit? Druk, met heel veel knoppen en schakelaars, of juist sober en zo functioneel mogelijk? Bij Hyundai vinden we het laatste. Automobilisten hebben steeds meer behoefte aan connectiviteit en informatie. Verscheidene displays en touchscreens in de cockpit moeten die informatie op een gebruiksvriendelijke manier doorgeven. Daarom ontwikkelt Hyundai een virtuele cockpit met technologieën die auto’s intuïtiever maken. Hyundai maakte alvast een eerste oefening op basis van een ‘gewone’ i30. In onderstaande video ontdek je hoe dat eruitziet:

Steeds minder bedieningstoetsen

Stuurwielen en interieurs hebben de laatste jaren steeds meer bedieningstoetsen gekregen. Maar Hyundai vindt dat in de toekomst het aantal bedieningstoetsen zoveel mogelijk gereduceerd zou moeten worden zodat een strak en helder overzicht ontstaat. Daarom werden bijvoorbeeld de tuimelschakelaars op het stuurwiel vervangen door twee bedieningspanelen met touch-functie.

Haptische feedback

Voor een intuïtieve bediening bedacht Hyundai displays met haptische feedback. Dat is een technologie waarbij door middel van vibraties of bewegingen wordt gecommuniceerd. Wanneer de gebruiker een toets aanraakt, voelt hij bijvoorbeeld een trillinkje en hoort hij een klik-geluid.

Hyundai gebruikt daarbij altijd het stuurwiel als uitgangspunt en test deze innovaties op de Hyundai i30 om aan te tonen dat nieuwe technologieën niet alleen voorbehouden zijn aan het luxesegment. Hyundai wil de nieuwste technologieën juist voor een breed publiek beschikbaar maken.

Informatie tonen met 3D-effecten

Zo werd de instrumentenclusterdisplay vervangen door de innovatieve Multi-Layer Display (MLD®). In tegenstelling tot conventionele displays bestaat de MLD uit twee displays die met 3D-effecten informatie tonen. De bestuurder kan zich daardoor beter focussen op de MLD, zonder afgeleid te worden door andere informatie.

De snelheidsmeter bevindt zich bijvoorbeeld precies in het blikveld van de bestuurder. De informatie op de stuurwieldisplays passen zich volledig aan het instrumentencluster aan. De functies van de twee stuurwieldisplays zijn volledig te personaliseren om de bediening van de auto te vergemakkelijken.

Hoe ziet jouw droom-Hyundai eruit?

Een auto ontwerpen is best een ingewikkelde klus. Dat laten we graag aan onze designers over. Maar je kunt zelf ook veel invloed uitoefenen op hoe jouw Hyundai er precies uit komt te zien. Met de Hyundai car configurator is het mogelijk jouw eigen droom-Hyundai samen te stellen.

Stel je eigen Hyundai samen

Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten

Instagram

Instagram has returned invalid data.
Volg ons op instagram