Zo gaat onze truck op waterstof er uitzien

Auto’s met een brandstofcel, stadsbussen met een brandstofcel, ja zélfs fietsen met een brandstofcel zijn een mogelijkheid. Waterstofmobiliteit is meer dan ooit een hot topic en dus is het niet raar dat Hyundai de komst van zijn allereerste elektrische truck met een brandstofcel aankondigt. In 2019 zal de zero emissie-vrachtwagen officieel worden geïntroduceerd. Hierbij tonen we je alvast een artist impression.

Met de komst van de waterstoftruck onderstreept Hyundai nog maar eens zijn pioniersrol op het gebied van brandstofceltechnologie. Ruim 20 jaar geleden begon Hyundai met de ontwikkeling van waterstof-aangedreven voertuigen. In 2013 volgde de productiestart van ’s werelds eerste in serie geproduceerde waterstofauto, de Hyundai ix35 Fuel Cell, en inmiddels is er de tweede generatie waterstofauto NEXO.

Luchtweerstand zo laag mogelijk

De elektrische Hyundai-vrachtwagen met brandstofcel heeft een opvallend design met vloeiende, gladde lijnen en oppervlakken. De truck is aerodynamisch vormgegeven om de luchtweerstand zo laag mogelijk te houden. Het radiatorrooster van de vrachtwagen valt op door zijn geometrische vormen die de structuur van waterstof symboliseren. Blauwe kleurstellingen benadrukken zijn milieuvriendelijke karakter.

Elektrische Hyundai’s tot 120% aftrekbaar

Met de volledig elektrische Hyundai KONA Electric en IONIQ Electric en de waterstofauto Hyundai NEXO heeft Hyundai al drie uitgesproken duurzame modellen in huis. Deze zero emissie-auto’s zijn alle drie tot 120% aftrekbaar (tot aanslagjaar 2019). Dan zijn er ook nog de Hyundai IONIQ Hybrid en Plug-in Hybrid die een zuinige brandstofmotor combineren met de energie van een oplaadbare batterij. En tot slot de nieuwe Tucson Mild Hybrid die zijn verbruik en CO2 uitstoot ook flink ziet dalen.

Welke elektrische Hyundai past bij jou?

Wie elektrisch wil rijden kan bij Hyundai dus alle kanten op. Er is een elektrische Hyundai voor iedereen: volledig elektrisch, Mild Hybrid, hybride, plug-in hybride, waterstof. Benieuwd wat bij jou past?

Ontdek onze modellen

Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten