Welke elektrische Hyundai past het best bij jou?

De elektrische familie van Hyundai groeit stevig door en telt inmiddels vijf uiteenlopende groene modellen. Het zijn de drie zero emissie-auto’s KONA Electric, IONIQ Electric en NEXO (alle drie 120 % aftrekbaar tot aanslagjaar 2019) en de IONIQ Hybrid en Plug-in Hybrid. De laatste twee combineren een zuinige brandstofmotor met de energie van een oplaadbare batterij. Welke elektrische Hyundai past eigenlijk het best bij jou? Kies maar!


Foto: de Hyundai KONA Electric, de eerste compacte elektrische SUV in Europa, 120 % aftrekbaar tot aanslagjaar 2019) voor zakelijk rijders.

Hyundai KONA Electric – 120 % aftrekbaar

De Hyundai KONA Electric – tot 120 % aftrekbaar (tot aanslagjaar 2019) – is de eerste volledig elektrisch aangedreven compacte SUV in Europa. Een baanbrekende zero emissie-auto (wegenbelastingvrij) met een riant rijbereik van 482 km (volgens WLTP-richtlijnen) op een volle batterij.


Foto: de Hyundai IONIQ Electric is als een van de weinige volledig elektrische auto’s direct leverbaar.

Hyundai IONIQ Electric – 120 % aftrekbaar

Je rijdt – helemaal elektrisch – op een volle batterij wel 200 kilometer ver. Zonder uitstoot! De batterij kun je met een snellader in een halfuur tot 80 procent vullen. Opladen kan ook thuis via een stopcontact. De Hyundai IONIQ Electric is dan ook 120 % aftrekbaar (tot aanslagjaar 2019) en is als een van de weinig EV’s direct leverbaar.


Foto: de elektrische auto met brandstofcel Hyundai NEXO, 120 % aftrekbaar (tot aanslagjaar 2019) voor zakelijk rijders.

Hyundai NEXO – 120 % aftrekbaar (tot aanslagjaar 2019)

De brandstofcel in de Hyundai NEXO zet waterstof en zuurstof om in elektriciteit die wordt afgegeven aan het batterijpakket en de elektromotor – er komt alleen water vrij als emissie. Op een volle tank waterstof kan de NEXO maar liefst 665 kilometer (volgens WLTP-richtlijnen) afleggen. Tanken duurt slechts 5 minuten.


Foto: de Hyundai IONIQ Hybrid combineert de beste aerodynamica van zijn klasse met een slimme aandrijflijn.

Hyundai IONIQ Hybrid

Maakt gebruik van een zuinige 1.6-liter benzinemotor en een batterij die opgeladen wordt tijdens het remmen. Rijdt afhankelijk van de omstandigheden helemaal elektrisch, bijvoorbeeld in de stad als de snelheid niet te hoog is. Een computer regelt de energiehuishouding. Zijn maximale koppel van 170 Nm is direct vanuit stilstand beschikbaar.


Foto: de Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid kan in de volledig elektrische modus tot wel 63 km afleggen.

Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid

Dankzij de elektrische range van 63 km hoef je in gewoon woon-werkverkeer zelden meer te tanken. Hij combineert een zuinige 1.6-benzinemotor met de energie van een oplaadbare batterij en laadt het accupakket op tijdens het remmen. Daardoor bedraagt zijn totale actieradius maar liefst 1.100 km. De Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid is op te laden via een laadpaal of thuis aan het stopcontact.

Ontdek onze modellen

Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten