Vernieuwde Hyundai Tucson laat weinig te wensen over

De populaire Hyundai Tucson krijgt een uitgebreide update. Nieuwe motoren, kersverse technologie, nog meer gebruiksgemak: you name it. De vernieuwde Tucson biedt het allemaal.

Van de Hyundai Tucson zijn al 390.000 exemplaren verkocht sinds de marktintroductie in 2015. Aan zo’n groot succesnummer moet je dus niet al te veel veranderen. Dat hebben we dan ook niet gedaan, maar we hebben de uitstraling wel naar een nog hoger plan getild en de Tucson van nog meer technologie voorzien.

Cascade-grille

De inmiddels welbekende Cascade-grille – hét familiegezicht van Hyundai – mag natuurlijk niet ontbreken. Ook present: fraaie nieuwe LED-koplampen, vernieuwde bumpers, gewijzigde achterlichten, een stoere skidplate en nieuwe wieldesigns. Ziet er allemaal fraai uit toch?

Zuinige motoren

De vernieuwde Hyundai Tucson is leverbaar met twee diesels en twee benzinemotoren. Deze motoren zijn allemaal lichter geworden, stoten minder CO2 uit en zijn nog zuiniger. Bijzonder is dat de vernieuwde Tucson de eerste Hyundai wordt met een mild hybride 48V-aandrijflijn. Deze aandrijflijn met dieselmotor zorgt voor een nog lager brandstofverbruik door de dieselmotor op diverse momenten te ondersteunen of te ontlasten met behulp van een 48 Volt startergenerator.

Krachtige dieselmotor

Momenteel is de 48V-aandrijflijn mild hybrid enkel beschikbaar in combinatie met de meest krachtige dieselmotor in de line-up, een 2,0-liter viercilinder met 185 pk (137 kW) gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.

Smartstream

Ook interessant is de compleet nieuwe 1,6-liter Smartstream-viercilinder dieselmotor met naar keuze 115 pk (85 kW) of 136 pk (100 kW). De versie met 136 pk is er ook met zeventraps automaat met dubbele koppeling (7DCT) en vierwielaandrijving.

Benzinemotoren

Benzinerijders gaan voor een 1.6 GDI viercilinder met 132 pk (97 kW), een handgeschakelde zesbak en voorwielaandrijving óf een 1.6 T-GDI met 177 (130 kW) leverbaar. Deze is er met een handgeschakelde zesbak of 7-traps DCT en vóór- of vierwielaandrijving (HTAC).

Veiligheidssystemen

Een Hyundai kan niet veilig genoeg zijn. Daarom hebben we de vernieuwde Tucson voorzien van nieuwe rijhulp- en veiligheidssystemen. Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Lane Keeping Assist (LKA) en Intelligent Speed Limit Warning (ISLW) ken je misschien al. Helemaal nieuw is Driver Attention Warning (DAW) dat vermoeidheid bij de bestuurder kan herkennen. Een ander nieuw systeem is de Surround View Monitor (SVM) die met verschillende camera’s een 360-graden beeld rondom de auto creëert. Voor nog meer zicht biedt Hyundai optionele bi-LED-koplampen, High Beam Assist (HBA) en regensensoren. Smart Cruise Control met Stop & Go (SCC w/ S&G) biedt extra gemak en ontzorgt de bestuurder in files en langere ritten.

Verwennerij

En hoe zit het met verwennerij? Dat is dik in orde. Zit je er klaar voor? Een geluidsinstallatie van Krell, een draadloze smartphone-oplader (Qi) en een 7-inch infotainmentscherm met Apple CarPlay, Android Auto en Bluetooth-ondersteuning, fijn toch? Er is overigens ook een 8-inch infotainmentscherm leverbaar inclusief navigatie met uitgebreide 3D-kaarten. Ook fijn om te weten: de Hyundai Tucson heeft in het vervolg vóór- én achterin een USB-poort voor het opladen van bijvoorbeeld smartphones, tablets en laptops. Al met al blijft er in die vernieuwde Hyundai Tucson weinig te wensen over.

Ontdek onze modellen

Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten