Van Rome naar Parijs in slechts 8 minuten en 18 seconden

Van Rome naar Parijs in 8 minuten en 18,49 seconden, kan dat? Wél als je daarvoor de twee nagenoeg gelijknamige plaatsen in Denemarken neemt. Afstand tussen beide dorpen: 12,8 km. Voertuig: de spiksplinternieuwe Hyundai i30 Fastback N, met aan het stuur Gabriele Tarquini.

De Italiaan nam het in een recordrace op tegen Thierry Neuville. Beide coureurs maken deel uit van de renstal van Hyundai Motorsport. De een (Tarquini) rijdt in de FIA World Touring Car Cup, de ander (Neuville) in het World Rally Championship. De twee maakten er een spectaculaire race van, kijk maar!

Wereldrecord

De race werd gehouden om de wereldpremière van de Hyundai i30 Fastback N op de Autosalon van Parijs onder de aandacht te brengen. Nog voordat het doek van de auto werd getrokken heeft de high-performance vijfdeurscoupé – 202 kW (275 pk) – al een wereldrecord op zijn naam.

Dubbele sportuitlaat

Het sportieve karakter van de nieuwe Hyundai i30 Fastback N zie je terug in talloze designdetails, zoals de stoere N-grille en N-voorbumper, de verlaagde carrosserie, de unieke achterbumper, de dubbele sportuitlaat en de forse achterspoiler in de achterklep.

Rood N-stiksel

Het middelpunt van het interieur van de Hyundai i30 Fastback N is het exclusieve N-stuurwiel met het opvallende rode N-stiksel. Dat rode stiksel komt terug in onder meer de versnellingspook en in de stoelbekleding.

Derde sportieve N-model

De Hyundai i30 Fastback N is na de Hyundai i30 N (in Europa) en de Hyundai Veloster N (in Amerika) het derde ultra-sportieve model dat onder de vlag van Hyundai N – het high performance label van Hyundai – wordt uitgebracht.

Getest op de Nürburgring

De N-modellen van Hyundai N zijn geïnspireerd op het succes van Hyundai in het FIA World Rally Championship en het internationale Touring Car Racing (TCR). De N-versies zijn ontworpen in Korea en ontwikkeld en getest op de Nürburgring (Duitsland), waar Hyundai’s Europese testcentrum is gevestigd.

Ontdek onze modellen

Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten