Héél veel Hyundai nieuwigheden op de Frankfurt Motor Show

In zowat 4 à 5 uurtjes rijd je van België naar Frankfurt. En dat is best het overwegen waard als je weet wat Hyundai allemaal gaat presenteren op de internationale autoshow IAA (14-24 september 2017) in deze Duitse stad.

Hyundai neemt drie primeurs mee naar Frankfurt: de nieuwe dienstwagen van Thierry Neuville of met andere woorden de super-sportieve i30 N, de elegante vijfdeurscoupé i30 Fastback en de nieuwe compacte SUV KONA. Stuk voor stuk auto’s om je vingers bij af te likken en bovendien belangrijke modellen in Hyundai’s groeistrategie.

Eind dit jaar op de markt: de Hyundai i30 N
De Hyundai i30 N is het eerste high-performance model van Hyundai in de N-reeks; ontwikkeld op basis van de nieuwe Hyundai i30 om maximaal rijplezier te bieden bij dagelijks gebruik én op het circuit. De Hyundai i30 N wordt aangedreven door een 2.0-liter turbomotor, die er in twee vermogensvarianten is.

De 2.0 turbo levert 250 pk en met het Performance Pack zelfs 275 pk. Beide versies hebben een maximumkoppel van 353 Nm en een topsnelheid van 250 km/u. De standaardversie van de Hyundai i30 N sprint vanuit stilstand in 6,4 seconden naar 100 km/u, de Performance-versie heeft daar slechts 6,1 seconden voor nodig.

Begin 2018 in de Belux op de markt: de Hyundai i30 Fastback
De Hyundai i30 Fastback is een stijlvolle premium vijfdeurscoupé met een krachtige uitstraling en sportieve lijnen. Het is een concept dat je nauwelijks elders in de markt terug kan vinden. Het motorengamma van de Hyundai i30 Fastback omvat turbobenzinemotoren en turbodiesels die al bekend zijn van de nieuwe Hyundai i30 5-deurs en Wagon. Een in eigen huis ontwikkelde 7-DCT versnellingsbak (automaat met dubbele koppeling) behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Eind dit jaar op de markt: de Hyundai KONA
De volledig nieuwe Hyundai KONA is een compacte, maar échte SUV met een opvallend, vooruitstrevend design. Direct van bij de lancering biedt Hyundai voor de KONA keuze uit twee moderne, uiterst efficiënte turbobenzinemotoren: de driecilinder 1.0 T-GDi met 120 pk en de 1.6 T-GDi met 177 pk. Die laatste is ook leverbaar met vierwielaandrijving en een 7-DCT automaat. Later volgen trouwens nog dieselversies.

In de lente van 2018: de Hyundai KONA EV (electric)
Van de Hyundai KONA verschijnt in de lente van 2018 ook een elektrische variant. Hyundai heeft een nieuw, groter accupakket en een krachtigere elektromotor ontwikkeld. De Kona EV komt wellicht in twee varianten met een gemiddelde en grote autonomie. Hou deze blog zeker in de gaten voor meer nieuws!

Hyundai i30 N TCR
Naast de gekende WRC prestaties, wil Hyundai nu ook op het circuit gaan domineren. De Hyundai i30 N TCR heeft in het Duitse TCR-kampioenschap al de nodige aandacht getrokken. Hyundai presenteert de i30 N TCR op de IAA nu aan een breder publiek en laat daarmee zien dat het merk op high-performancegebied steeds meer te bieden heeft. Bedoeling is dat teams de circuit-klare i30 TCR kan aankopen bij Hyundai Motorsport.

Hyundai is op de internationale autoshow IAA van 14-24 september te vinden in Hal 8 op stand C 29.

Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten