Topprestatie Hyundai Ioniq in e-rally Omloop van Vlaanderen

Ecologisch rally rijden? Klinkt nogal suf, maar het tegendeel is waar! Hyundai deed het in de eerste e-rally Omloop van Vlaanderen. Aan de start verschenen een Hyundai Ioniq Electric en een Hyundai Ioniq Plug-in hybride.

Achter het stuur van de Hyundai Ioniq Electric zat Europees parlementslid Tom Vandenkendelaere. Met zijn navigator Ruben Wostyn eindigde hij als eerste in de categorie zero-emissions en als tweede in het overall-klassement. Een absolute topprestatie.

Rallylegende
De Hyundai Plug-in hybride werd bestuurd door rallylegende Jimmy Mcrae met Stephen Vankemmel als navigator. Zij eindigden op de zevende plaats in het overall-klassement.

Primeur
Met de e-rally, een nevenwedstrijd in de Omloop van Vlaanderen voor ecologische voertuigen, had België een primeur. Het was voor het eerst dat elektrische wagens, zero emission auto’s en plug-in hybrides in een officiële rally met elkaar de strijd aangingen.

Zelfde parcours
De deelnemers aan de e-rally reden op hetzelfde parcours als de wedstrijd die meetelt voor het Belgian Rally Championship. Zo konden de toeschouwers op een sportieve manier de ecologische alternatieven ontdekken.

Regelmatigheid
In een e-rally gaat het niet zozeer om snelheid, maar om regelmatigheid. De teams moeten tegen een vooraf bepaalde gemiddelde snelheid een exact parcours afleggen. Teams die dit gemiddelde niet behalen, hetzij te traag of te snel rijden, krijgen straftijd. Het team met het minste straftijd wint de wedstrijd.

De Ioniq EV behaalde dus de eerste plaats in zijn categorie, wat meteen het potentieel van de wagen onderlijnt.

Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten