Thierry Neuville nieuwe leider in het WRC-klassement na winst op Corsica

Het rallyteam van Hyundai heeft de eerste overwinning van 2019 binnen. Thierry Neuville reed een dijk van een rally en kon de laatste dag aanvangen als leider van de rally. In de eerste proef op zondag kon de i20 WRC echter het tempo moeilijk volgen, en zag het er naar uit dat Thierry en Nicolas genoegen zouden moeten nemen met een tweede plek.

Maar rally is een harde sport en wat Thierry is overkomen in de rally van Spanje vorig jaar, overkwam nu ook Elfyn Evans; een lekke band in de laatste proef, waardoor hij terugviel naar een derde plaats. Thierry en Nicolas zijn daardoor verdiende winnaars van de rally van Corsica.

Door hun zege gaan Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul aan de leiding in het FIA World Rally Championship. In het WK bij de constructeurs bezet Hyundai eveneens de eerste plaats. Bekijk hieronder de review:

Ontdek de Hyundai i20

Wist je dat de rallywagen Hyundai i20 WRC is gebaseerd op de productieversie van de Hyundai i20 die gewoon bij jouw verdeler in de showroom staat? Die moet je zeker een keer komen uitproberen!

Een testrit aanvragen

Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten