Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul maken droomstart voor Hyundai in Rally van Monte Carlo

Voor het eerst in zijn geschiedenis begon Hyundai Motorsport aan het nieuwe WRC-seizoen als titelhouder bij de constructeurs. De legendarische Rally van Monte Carlo stond dit weekend traditiegetrouw als eerste manche op de kalender. Een rally die onze Belgische crew, Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul, al heel lang op hun verlanglijstje hadden staan. Ze startten dan ook ijzersterk eind vorige week. Maar wat daarna zou gebeuren, tart alle verbeelding.

Een spectaculaire crash op vrijdag van kersvers Hyundai-teamgenoot en wereldkampioen Ott Tanak, toonde al meteen hoe aartsmoeilijk deze rally nog altijd is. Bovendien kregen Thierry en Nicolas gedurende de rest van het weekend bijzonder taaie concurrentie van zowel Sébastien Ogier als Elfyn Evans. Een strijd om seconden, zelfs tienden van seconden, die onafgebroken zou duren tot zondagochtend. Want op die laatste dag van de rally kwamen Thierry en Nicolas duidelijk met een missie aan de start van de laatste etappe.

Ze wonnen, op magistrale wijze, alle vier de laatste klassementsproeven, inclusief de afsluitende Power Stage. Zo mogen ze dus hun allereerste Monte Carlo op hun naam schrijven, met het maximum van de te behalen 30 punten. Een ronduit spectaculaire start van het nieuwe seizoen, waarmee meteen de toon is gezet. Nog het hele seizoen lang worden Thierry en Nicolas in hun Hyundai i20 WRC de te kloppen tegenstanders. Dat belooft!

Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten