Renties Ypres Rally: Thierry en Nicolas bedanken hun Belgische fans!

Eén keer per jaar, rond eind juni, hangt in de Belgische Westhoek een unieke sfeer. Dan verandert de Grote Markt van Ieper in het mooiste assistentiepark van de hele autosportwereld, en staat de Rally van Ieper op de agenda!

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul zijn halfweg het WRC-seizoen nog altijd volop aan het strijden voor dat ultieme doel: de wereldtitel eind dit jaar. Met amper 7 puntjes achterstand op de leider, wordt het nog een razend spannende tweede seizoenshelft.

Ze willen zich dan ook 100% concentreren op die uitdaging, en besloten om in Ieper niet te proberen om een vervolg te breien aan hun overwinning van vorig jaar. Maar ze wilden natuurlijk wél heel graag hun Belgische fans komen bedanken voor alle steun, en dat doen ze op de best mogelijke manier: door voor de allereerste keer op Belgische bodem hun Hyundai i20 WRC aan de start te brengen, in de Ypres Rally Masters-categorie.

Op woensdag- en donderdagavond kan je de Hyundai i20 WRC zo aan het werk zien in de beide shakedown-proeven van de rally. En op vrijdag en zaterdag rijden de deelnemers aan de Ypres Rally Masters (met daarbij nog andere WRC-auto’s, enkele opvallende historics én Belgische rallylegende Bruno Thiry) op de helft van de klassementsproeven van de rally, een goed kwartiertje voor de concurrenten voor de overwinning aan de proef beginnen.

Een mini-wedstrijd in de wedstrijd dus, en vooral een unieke kans om Thierry en Nicolas, en hun spectaculaire i20 WRC, aan het werk te zien, zonder er een stuk van de wereld voor af te reizen. En… onze enthousiaste piloot kennende, durven we ons ook verwachten aan wat extra spektakel, gewoon voor de fans!

Alle praktische info op www.ypresrally.com

Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten