Coca-Cola European Partners kiest voor de KONA Electric Hoe maak je als bedrijf je CO2-footprint zo klein mogelijk? Door bewuste keuzes te maken en zélf het groene voorbeeld te geven. Dat vindt Coca-Cola European Partners. De multinational breidt zijn elektrische leasevloot uit met 10 Hyundai’s KONA Electric.
Lees verder
Officiële WLTP-cijfers KONA Electric gecorrigeerd De officiële WLTP-cijfers van de Hyundai KONA Electric zijn bijgesteld. De volledig elektrische SUV (64 kWh) kan op een volle batterij 449 km afleggen. Hyundai corrigeert de WLTP-cijfers voor de actieradius van de KONA Electric na het signaleren van onvolkomenheden in de WLTP-testprocedure. Deze is uitgevoerd door een onafhankelijke organisatie – en niet door Hyundai.
Lees verder
Fleet TV test de volledig elektrische KONA Electric SUV’s en elektriciteit, dat zijn momenteel de grootste trends in autoland en nooit eerder wist een merk die twee perfect te combineren. Maar daar brengt Hyundai met de KONA Electric verandering in. Deze zero emissie-wagen – tot 120% aftrekbaar (tot aanslagjaar 2019) – is de allereerste 100% elektrische compacte SUV van Europa. Wat hem vooral onderscheidt van zijn concurrenten is zijn riante actieradius van 449 km (volgens WLTP-richtlijnen) op een volle batterij. Bekijk hieronder de Fleet-TV rijtest.
Lees verder
De Hyundai NEXO waterstofwagen maakt vuile lucht weer schoon Wereldwijd rijden er bijna een miljard voertuigen rond. De meeste daarvan worden aangedreven door fossiele brandstoffen die ondanks een belangrijke evolutie, nog steeds een ecologische voetafdruk achterlaten. Hyundai gelooft dat waterstof een wezenlijk onderdeel van de oplossing kan zijn. Waterstofwagens hebben als enorm voordeel dat er tijdens het rijden geen schadelijke stoffen (CO2) vrijkomen (het enige wat uit de uitlaat komt is zuiver water). Sterker nog, de zero emissie-auto NEXO zuivert zelfs de lucht tijdens het rijden. Dat demonstreerde Hyundai samen met University College London (UCL) tijdens een rit dwars door de drukste en meest vervuilde straten van Londen.
Lees verder
Maximale score van 5 sterren Euro NCAP voor Hyundai NEXO De Hyundai NEXO behoort tot de allerveiligste auto’s ter wereld. Dat wisten wij natuurlijk al, maar het is ook nog eens uitvoerig getest en onderzocht door Euro NCAP. Het onafhankelijke Europese veiligheidsinstituut beloonde onze waterstofauto na intensieve botsproeven met de maximale score van 5 sterren. Het was voor het eerst dat Euro NCAP een auto met een brandstofcel aan een crashtest onderwierp.
Lees verder
Topnotering Hyundai in Best Global Brands 2018 Wereldwijd verkocht de Hyundai Motor Group vorig jaar 8 miljoen auto’s. Daarmee is Hyundai een van de succesvolste automerken ter wereld. Maar ook wat betreft merkwaarde is Hyundai een grootmacht. Marktonderzoeksbureau Interbrand zet elk jaar de 100 waardevolste merken op een rij. En in die top 100 bezet Hyundai een 36ste plaats. De nummer 1 in deze lijst is Apple.
Lees verder