Opgelet aan de pomp: nieuwe namen voor diesel en benzine Automobilisten krijgen aan de pomp te maken met nieuwe namen voor benzine en diesel. Best even wennen, maar tanken in het buitenland wordt zo wel makkelijker. Om een einde maken aan de verwarring bij het tanken over de grens zullen de nieuwe wit-zwarte labels namelijk in de hele Europese Unie hetzelfde zijn.
Lees verder
Bertrand Piccard: “Als ik mijn loniq oplaad, kost me dat 4 euro voor 200 kilometer. Niet te kloppen!” De Zwitser Bertrand Piccard is geen onbekende in de wereld van de luchtvaart. Hij realiseerde begin 1999 als eerste een non-stop ballonvaart rond de wereld in de Breitling Orbiter 3, daarbij gebruik makend van de straalstroom. Enkele jaren geleden deed Piccard hetzelfde met een uitsluitend door zelf opgewekte zonne-energie aangedreven vliegtuigje, de Solar Impulse 2. Het mag dan ook niet verbazen dat Bertrand Piccard er een uitgesproken ecologisch gedachtengoed op nahoudt, en daarover vertelt hij ronduit in een interview dat is verschenen in het gekende blad Paris Match. Hij is trouwens ook Hyundai-ambassadeur, en zweert voor zijn dagelijkse verplaatsingen bij de Ioniq EV. Hieronder kun je het volledige interview nalezen. (Copywrights Paris Match, Francis Demange)
Lees verder
Elektrische wagen voor opleiding Autotechnologie van de Thomas More Hogeschool William Meerschaut, PR & Communications Manager van Hyundai Belgium, heeft de sleutels van een Hyundai Ioniq EV overhandigd aan Wouter Lutin, opleidingsmanager van de opleiding Autotechnologie van de Thomas More Hogeschool. Het is de eerste keer dat een merk een volledig elektrisch voertuig schenkt aan de school. De wagen wordt niet alleen gebruikt om de studenten de nieuwste technologieën bij te brengen, hij zal ook zijn dienst bewijzen als demovoertuig om leerlingen autotechnologie van secundaire scholen wegwijs te maken in de technologie van elektrisch rijden.
Lees verder
Zora, de woonzorgrobot Wat hebben De Maaspoorte en Hyundai met elkaar gemeen? De link lijkt ver te zoeken, maar het is de maatschappelijke verantwoordelijkheidszin van Hyundai die beide organisaties met elkaar verbindt. Het ultramoderne woonzorgcentrum in Maaseik, dat bijna letterlijk de verbinding vormt tussen het stadscentrum en de gezapig voorbij kabbelende Maas, heeft er dankzij het vooruitstrevende Koreaanse automerk sinds enige tijd immers een nieuwe hightech bewoonster bij, die maar wat graag haar steentje bijdraagt om de bewoners een aangenaam, maar vooral actief en stimulerend verblijf te bieden. Ze heet Zora, en ze is een zorgrobot.
Lees verder
Rijden met kinderen: waar moet je op letten? Verveelde koppies, gezeur of zelfs ruzie achterin: een autorit met kinderen kan heel stressvol zijn. Hierbij geven we je een aantal tips, zodat het voortaan wat makkelijker gaat!
Lees verder
De tijdsgeest op een bordje Liernu, in de schaduw van Éghezée. Het vlakke Vlaamse land is dichtbij, de Ardense bergen liggen slechts een boogscheut verder. Maar deze verloren heuveltop tussen Brussel en Namen lijkt wel niemandsland. Bovenop torent een vierkantshoeve zoals er zoveel zijn in de Haspengouw. Behalve dat dit gebouw perfect werd gerestaureerd, bijna té mooi zelfs. Er blaten geen koeien meer, er worden geen bieten verbouwd en het rauwe bestaan is compleet verdampt. Niettemin wordt er indien mogelijk nog harder gewerkt sinds dit een restaurant is met twee Michelin-sterren aan de muur en Hyundai ambassadeur Sang-hoon Degeimbre achter het fornuis.
Lees verder