Elektrische wagen voor opleiding Autotechnologie van de Thomas More Hogeschool

William Meerschaut, PR & Communications Manager van Hyundai Belgium, heeft de sleutels van een Hyundai Ioniq EV overhandigd aan Wouter Lutin, opleidingsmanager van de opleiding Autotechnologie van de Thomas More Hogeschool. Het is de eerste keer dat een merk een volledig elektrisch voertuig schenkt aan de school. De wagen wordt niet alleen gebruikt om de studenten de nieuwste technologieën bij te brengen, hij zal ook zijn dienst bewijzen als demovoertuig om leerlingen autotechnologie van secundaire scholen wegwijs te maken in de technologie van elektrisch rijden.

State-of-the art elektrisch rijden

Wouter Lutin was in zijn nopjes toen hij de sleutels van de Hyundai Ioniq EV in handen kreeg. De opleiding Autotechnologie zet zwaar in op state-of-the-art uitrusting en daar horen de nieuwste modellen van auto’s, die op de markt zijn uiteraard bij. De studenten maken zo kennis met alle geavanceerde technologische snufjes, die vandaag te vinden zijn in wagens zoals de Hyundai Ioniq, een auto met een krachtige elektromotor, een grote lithium-ionpolymeerbatterij en een rijbereik tot 280 kilometer. Het is de eerste elektrische wagen die de opleiding in eigendom krijgt.

De opleiding van Thomas More zal de wagen ook gebruiken om leerlingen Autotechnologie van secundaire scholen vertrouwd te maken met de technologie van het elektrisch rijden en hoe ze er veilig kunnen aan werken. De leerlingen worden daarvoor uitgenodigd op de campus in Sint-Katelijne-Waver of de Hyundai Ioniq komt naar hun school.

Een duwtje in de rug

De opleiding Autotechnologie van Thomas More en Hyundai werken al meer dan tien jaar nauw samen. “De sector heeft er alle baat bij dat de studenten Autotechnologie zeer goed opgeleid worden. Er zijn heel veel contacten met, en een nauwe samenwerking tussen de opleiding van Thomas More en het werkveld en dat is van het grootste belang. Waar het mogelijk is, geven wij graag een duwtje in de rug zoals nu met de Hyundai Ioniq die wij schenken. De Ioniq is overigens beschikbaar als hybride, plug-in hybride of met een volledig elektrische aandrijflijn, en we gingen graag in op de vraag van Thomas More om over die laatste versie te kunnen beschikken.”, zegt William Meerschaut van Hyundai.


Testrit aanvragen
Tags:  
Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten