Hoe ver rij je nu echt op waterstof? Autowereld deed de test!

In het pas verschenen julinummer van het Belgische magazine Autowereld staat een wel heel bijzondere reportage. Journalist Piet Andries besloot dit voorjaar namelijk om met de Hyundai Nexo, de enige volledig op waterstof aangedreven SUV, een forse uitdaging aan te gaan. Een regelrechte roadtrip, dwars door Noord-Europa, zou oorspronkelijk het traject van Oslo naar Brussel overbruggen. Maar bij nader inzien wilde hij de Nexo eerst ook gewoon helemaal naar Oslo sturen. “Daarheen en weer terug“ dus, Brussel-Oslo-Brussel, met niets anders in de tank dan waterstof, en niets anders uit de uitlaat dan… water.

Lees verder
Hyundai zet vol in op waterstof met ‘FCEV Vision 2030’

Waterstof gaat de wereld veroveren. Daar is Hyundai van overtuigd. We liepen al voorop met batterij-elektrisch aangedreven auto’s als de KONA Electric en IONIQ Electric, maar willen nu ook een leidende rol spelen op het gebied van waterstoftechnologie. Het streven is om rond 2030 jaarlijks 500.000 waterstof-elektrisch aangedreven voertuigen – personenauto’s zoals de NEXO, maar óók bedrijfswagens – te produceren.

Lees verder
De Hyundai NEXO waterstofwagen maakt vuile lucht weer schoon

Wereldwijd rijden er bijna een miljard voertuigen rond. De meeste daarvan worden aangedreven door fossiele brandstoffen die ondanks een belangrijke evolutie, nog steeds een ecologische voetafdruk achterlaten. Hyundai gelooft dat waterstof een wezenlijk onderdeel van de oplossing kan zijn. Waterstofwagens hebben als enorm voordeel dat er tijdens het rijden geen schadelijke stoffen (CO2) vrijkomen (het enige wat uit de uitlaat komt is zuiver water). Sterker nog, de zero emissie-auto NEXO zuivert zelfs de lucht tijdens het rijden. Dat demonstreerde Hyundai samen met University College London (UCL) tijdens een rit dwars door de drukste en meest vervuilde straten van Londen.

Lees verder
Maximale score van 5 sterren Euro NCAP voor Hyundai NEXO

De Hyundai NEXO behoort tot de allerveiligste auto’s ter wereld. Dat wisten wij natuurlijk al, maar het is ook nog eens uitvoerig getest en onderzocht door Euro NCAP. Het onafhankelijke Europese veiligheidsinstituut beloonde onze waterstofauto na intensieve botsproeven met de maximale score van 5 sterren. Het was voor het eerst dat Euro NCAP een auto met een brandstofcel aan een crashtest onderwierp.

Lees verder
Zo gaat onze truck op waterstof er uitzien

Auto’s met een brandstofcel, stadsbussen met een brandstofcel, ja zélfs fietsen met een brandstofcel zijn een mogelijkheid. Waterstofmobiliteit is meer dan ooit een hot topic en dus is het niet raar dat Hyundai de komst van zijn allereerste elektrische truck met een brandstofcel aankondigt. In 2019 zal de zero emissie-vrachtwagen officieel worden geïntroduceerd. Hierbij tonen we je alvast een artist impression.

Lees verder
Welke elektrische Hyundai past het best bij jou?

De elektrische familie van Hyundai groeit stevig door en telt inmiddels vijf uiteenlopende groene modellen. Het zijn de drie zero emissie-auto’s KONA Electric, IONIQ Electric en NEXO (alle drie 120 % aftrekbaar tot aanslagjaar 2019) en de IONIQ Hybrid en Plug-in Hybrid. De laatste twee combineren een zuinige brandstofmotor met de energie van een oplaadbare batterij. Welke elektrische Hyundai past eigenlijk het best bij jou? Kies maar!

Lees verder

Instagram

Instagram has returned invalid data.
Volg ons op instagram