Thierry Neuville nieuwe leider in het WRC-klassement na winst op Corsica

Het rallyteam van Hyundai heeft de eerste overwinning van 2019 binnen. Thierry Neuville reed een dijk van een rally en kon de laatste dag aanvangen als leider van de rally. In de eerste proef op zondag kon de i20 WRC echter het tempo moeilijk volgen, en zag het er naar uit dat Thierry en Nicolas genoegen zouden moeten nemen met een tweede plek.

Lees verder
Spectaculaire inhaalrace Thierry Neuville in Rally van Zweden

Thierry Neuville heeft zich keurig in de top van het World Rally Championship gehandhaafd. De kopman van het Hyundai-rallyteam spinde weliswaar op de eerste dag van de Rally van Zweden, maar knokte zich met zijn copiloot Nicolas Gilsoul vervolgens op spectaculaire wijze terug naar een derde plaats. In de WK-stand blijven onze landgenoten tweede, op slechts vier punten achterstand van klassementsleider Ott Tänak. Bekijk de beelden.

Lees verder
Hyundai i20 Car of the Year
Hyundai i20 uitgeroepen tot Used Car of the Year

Een wagen die na jaren trouwe dienst nog steeds op handen wordt gedragen, moet natuurlijk wel iets in zijn mars hebben. Zoals de Hyundai i20. Deze compact middenklasser werd bij de FirstCar Awards in de UK uitgeroepen tot Used Car of the Year en won bovendien de prijs Used Car of the Year tot £ 10.000.

Lees verder
Klaar voor een nieuw WRC-seizoen met Thierry & Nicolas

De legendarische Rally van Monte Carlo (25-28 januari) vormt traditioneel de start van een nieuw WRC-seizoen. Alweer voor het vijfde achtereenvolgende seizoen doet het fabrieksteam van Hyundai Motorsport daaraan mee. En wel met deze supersnelle nieuwe bolide, de nieuwe Hyundai i20 WRC 2018. Daarmee willen onze landgenoten Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul dit jaar vol voor de wereldtitel gaan.

Lees verder
Thierry Neuville is de nieuwe leider in het kampioenschap na rally Finland

Thierry Neuville heeft geschiedenis geschreven in de Rally van Finland. Dankzij de 11 punten die hij in de negende race van het seizoen veroverde, voert hij het WK-klassement aan (ex-aequo met naaste rivaal Sébastien Ogier die echter minder overwinningen heeft dit seizoen). Nooit eerder voerde een Hyundai-coureur het WK rally aan, nooit eerder stond een Belg bovenaan het klassement. Met nog 4 rally’s te gaan, ligt de strijd helemaal open. Volgende afspraak binnen enkele weken: Duitsland! Benieuwd naar de beelden uit Finland? Check ze hieronder!

Lees verder
Thierry Neuville in thriller naar zege in Rally van Argentinië

Thierry Neuville heeft de smaak te pakken. Na de Rally van Corsica won de Belg ook de Rally van Argentinië. Cadeau kreeg hij de zege allerminst. Met alleen de powerstage nog te rijden keek Thierry Neuville tegen een achterstand van 0,6 seconden aan op leider Elfyn Evans. In de afsluitende 16,32 km lange klassementsrit was de coureur van Hyundai Motorsport 1,3 seconden sneller dan Evans, waardoor hij over de Brit naar de leiding sprong.

Lees verder