Wereldrecord voor Hyundai Kona Electric

Hyundai schrijft een nieuwe bladzijde in zijn succesvolle elektrische verhaal: drie exemplaren van de Kona Electric haalden een autonomie-record voor elektrische voertuigen. Het doel van de oefening was heel eenvoudig: met één laadbeurt meer dan 1.000 km ver komen. De elektrische compacte SUV slaagde in dat opzet van “hypermiling”, en de drie auto’s stopten pas na 1.018, 1.024 en – het absolute record – 1.026 gereden kilometers.

Lees verder
Hyundai XCIENT Fuel Cell

Waar andere automerken vaak alleen nog maar praten over de ontwikkeling van op waterstof rijdende vrachtwagens, gaat Hyundai onverstoorbaar verder met vernieuwen. Tien exemplaren van de H2 Xcient gingen onlangs op de boot naar Europa. Deze Hyundai-trucks met een brandstofcel gaan in Zwitserland onder meer de bevoorrading van grote supermarktketens voor hun rekening nemen. Bekijk hieronder de video:

Lees verder
Camille Laus en Hanne Claes – twee Belgische topatletes worden Hyundai-ambassadrice

Op veel vlakken zijn Hanne Claes en Camille Laus elkaars tegenpolen. Nederlandstalig en Franstalig, blondine en brunette, groot en klein, hordeloopster en sprintster. Maar tegelijk vullen ze elkaar aan als yin en yang. Want ze zijn allebei professioneel atlete, door Jacques Borlée getraind tot aan de Europese top in hun disciplines. Bovendien zijn Hanne en Camille ook hartsvriendinnen, én samen gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Tokyo, op de 4x400m met de Belgian Cheetahs. En voortaan… rijden ze dus ook allebei in een Hyundai!

Lees verder
Hyundai op het Autosalon van Brussel

Van 9 tot 19 januari verwelkomen de paleizen van Brussels Expo een nieuwe editie van de Brussels Motorshow.

Lees verder
449 km autonomie met een Kona Electric?

449 km. Dat is het officiële WLTP-autonomiecijfer voor de Hyundai Kona Electric, met de 64 kWh-batterij. In de pers kreeg de elektrische Kona al vaak lof voor dat knappe rijbereik, dat bovendien in echte rijomstandigheden ook best haalbaar blijkt. Maar toen ontmoetten we Serguei Mardirosian. De Gentse taxibestuurder contacteerde ons om te zeggen dat van die rijbereik-inschatting niet veel klopt. Hij heeft een heel andere ervaring met zijn Kona Electric, en die is niet wat je zou verwachten… zo licht hij ons graag toe tijdens een vraaggesprek.

Lees verder
Alle primeurs en nieuwtjes op de IAA 2019

Veel nieuws op de stand van Hyundai op de IAA in Frankfurt. We zetten de belangrijkste Hyundai-primeurs op een rij:

Lees verder