449 km autonomie met een Kona Electric?

449 km. Dat is het officiële WLTP-autonomiecijfer voor de Hyundai Kona Electric, met de 64 kWh-batterij. In de pers kreeg de elektrische Kona al vaak lof voor dat knappe rijbereik, dat bovendien in echte rijomstandigheden ook best haalbaar blijkt. Maar toen ontmoetten we Serguei Mardirosian. De Gentse taxibestuurder contacteerde ons om te zeggen dat van die rijbereik-inschatting niet veel klopt. Hij heeft een heel andere ervaring met zijn Kona Electric, en die is niet wat je zou verwachten… zo licht hij ons graag toe tijdens een vraaggesprek.

Lees verder
Alle primeurs en nieuwtjes op de IAA 2019

Veel nieuws op de stand van Hyundai op de IAA in Frankfurt. We zetten de belangrijkste Hyundai-primeurs op een rij:

Lees verder
Hoe ver rij je nu echt op waterstof? Autowereld deed de test!

In het pas verschenen julinummer van het Belgische magazine Autowereld staat een wel heel bijzondere reportage. Journalist Piet Andries besloot dit voorjaar namelijk om met de Hyundai Nexo, de enige volledig op waterstof aangedreven SUV, een forse uitdaging aan te gaan. Een regelrechte roadtrip, dwars door Noord-Europa, zou oorspronkelijk het traject van Oslo naar Brussel overbruggen. Maar bij nader inzien wilde hij de Nexo eerst ook gewoon helemaal naar Oslo sturen. “Daarheen en weer terug“ dus, Brussel-Oslo-Brussel, met niets anders in de tank dan waterstof, en niets anders uit de uitlaat dan… water.

Lees verder
Renties Ypres Rally: Thierry en Nicolas bedanken hun Belgische fans!

Eén keer per jaar, rond eind juni, hangt in de Belgische Westhoek een unieke sfeer. Dan verandert de Grote Markt van Ieper in het mooiste assistentiepark van de hele autosportwereld, en staat de Rally van Ieper op de agenda!

Lees verder
WRC Portugal: Thierry Neuville scoort 50ste WK-podium voor Hyundai!

Het was, op zijn zachtst gezegd, een bewogen rally voor Hyundai dit weekend in Portugal. In een moeilijke beginfase kregen zowel Sébastien Loeb als Dani Sordo af te rekenen met technische problemen en zakten ze ver weg in het klassement. Ook onze Belgische crew, Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul, werden aanvankelijk op een aanzienlijke achterstand gereden, maar toen volgde een indrukwekkende remonte.

Lees verder
Hyundai verrast met elektrisch aangedreven … bus!

Dat Hyundai voortdurend blijft investeren in nieuwe technologieën, blijkt opnieuw want in Korea stelde het merk een 100% elektrisch aangedreven dubbeldekker bus voor!

Lees verder