Hoe ver rij je nu echt op waterstof? Autowereld deed de test!

In het pas verschenen julinummer van het Belgische magazine Autowereld staat een wel heel bijzondere reportage. Journalist Piet Andries besloot dit voorjaar namelijk om met de Hyundai Nexo, de enige volledig op waterstof aangedreven SUV, een forse uitdaging aan te gaan. Een regelrechte roadtrip, dwars door Noord-Europa, zou oorspronkelijk het traject van Oslo naar Brussel overbruggen. Maar bij nader inzien wilde hij de Nexo eerst ook gewoon helemaal naar Oslo sturen. “Daarheen en weer terug“ dus, Brussel-Oslo-Brussel, met niets anders in de tank dan waterstof, en niets anders uit de uitlaat dan… water.

Lees verder
Renties Ypres Rally: Thierry en Nicolas bedanken hun Belgische fans!

Eén keer per jaar, rond eind juni, hangt in de Belgische Westhoek een unieke sfeer. Dan verandert de Grote Markt van Ieper in het mooiste assistentiepark van de hele autosportwereld, en staat de Rally van Ieper op de agenda!

Lees verder
WRC Portugal: Thierry Neuville scoort 50ste WK-podium voor Hyundai!

Het was, op zijn zachtst gezegd, een bewogen rally voor Hyundai dit weekend in Portugal. In een moeilijke beginfase kregen zowel Sébastien Loeb als Dani Sordo af te rekenen met technische problemen en zakten ze ver weg in het klassement. Ook onze Belgische crew, Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul, werden aanvankelijk op een aanzienlijke achterstand gereden, maar toen volgde een indrukwekkende remonte.

Lees verder
Hyundai verrast met elektrisch aangedreven … bus!

Dat Hyundai voortdurend blijft investeren in nieuwe technologieën, blijkt opnieuw want in Korea stelde het merk een 100% elektrisch aangedreven dubbeldekker bus voor!

Lees verder
Tucson N Line
Deze Tucson N Line is een waar kunstwerk

Na de Hyundai i30 N Line is het tijd voor de volgende Hyundai met sportieve saus want ook de populaire Tucson krijgt een aangeklede versie. Een bijzondere combinatie, een SUV in N-outfit. Ter ere van het debuut maakte kunstenaar Andreas Preis een kunstwerk dat schittert op de eerste Tucson N Line.

Lees verder
Zo ziet de cockpit van de toekomst eruit

Hoe ziet het auto-interieur van de toekomst eruit? Druk, met heel veel knoppen en schakelaars, of juist sober en zo functioneel mogelijk? Bij Hyundai vinden we het laatste. Automobilisten hebben steeds meer behoefte aan connectiviteit en informatie. Verscheidene displays en touchscreens in de cockpit moeten die informatie op een gebruiksvriendelijke manier doorgeven. Daarom ontwikkelt Hyundai een virtuele cockpit met technologieën die auto’s intuïtiever maken. Hyundai maakte alvast een eerste oefening op basis van een ‘gewone’ i30. In onderstaande video ontdek je hoe dat eruitziet:

Lees verder