Met waterstof de klimaatuitdagingen aanpakken

Wat kan een belangrijke bijdrage leveren in de strijd tegen de wereldwijde klimaatproblematiek? Waterstoftechnologie! Hyundai is ervan overtuigd dat dit een significant deel van de oplossing kan zijn.

Om vaart te kunnen zetten achter de ontwikkeling van waterstoftechnologie, roept Hyundai CEO Euisun Chung op tot intensievere samenwerking. De Hyundai-topman is samen met Air Liquide-voorzitter Benoit Potier aangesteld als nieuwe covoorzitter van de Hydrogen Council.

hyundai waterstof

Hyundai-topman Euisun Chung wil een belangrijke bijdrage leveren aan de realisatie van een emissieloze waterstofmobiliteit.

Prominente rol voor waterstof

De Hydrogen Council is een wereldwijde coalitie met meer dan 50 prominente energie-, transport- en industriepartners die de visie delen dat waterstof een prominente rol moet spelen in een schone-energietransitie.

Chung en Potier hopen een steentje bij te dragen aan de realisatie van een emissieloze waterstofenergiemaatschappij die zal helpen bij het aanpakken van wereldwijde klimaatuitdagingen voor toekomstige generaties.

Het plan FCEV Vision 2030

Hyundai kondigde in 2018 met het plan FCEV Vision 2030 aan de verdere ontwikkeling van een waterstofmobiliteit te willen intensiveren door gebruik te maken van de brandstofceltechnologie van Hyundai. Daarbij wordt – bij voorkeur groene – waterstof in de wagen zelf omgezet in elektriciteit. Het enige residu dat dan uit de uitlaat komt, is zuiver water.

hyundai waterstof

Hyundai loopt voorop als het gaat om waterstof-elektrisch aangedreven voertuigen. De waterstofauto NEXO is geheel emissievrij.

Groei auto’s met een brandstofcel

FCEV Vision 2030 omvat het plan om de jaarlijkse productiecapaciteit voor brandstofcelsystemen drastisch te verhogen tot 700.000 exemplaren rond 2030. Hiermee anticipeert Hyundai op de verwachte stormachtige groei van de vraag naar auto’s met een brandstofcel.

Ook in andere sectoren zal de vraag naar brandstofcelsystemen de komende jaren drastisch toenemen. Hyundai wil daarop inspelen door zijn activiteiten op het gebied van waterstoftechnologie nog verder uit te breiden.

Waterstofauto Hyundai NEXO

Hyundai loopt voorop als het gaat om waterstof-elektrisch aangedreven voertuigen. Sinds dit jaar is de Hyundai NEXO gecommercialiseerd in België en Luxeburg. Deze milieuvriendelijke SUV is geheel emissievrij en bulkt van de hoogtechnologische oplossingen. Meer weten over de Hyundai NEXO?


Ontdek de Hyundai
Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten