Le Fil Rouge, misschien wel de spannendste concept car ooit én met Belgische signatuur

Zijn naam klinkt al best spannend en zelfs een tikkeltje mysterieus: Le Fil Rouge. Maar wat als je deze auto in het echt kunt zien, kunt aanraken en voelen? Dan maakt je hart toch een klein sprongetje? Met Le Fil Rouge presenteert Hyundai een van de meest bijzondere concept cars ooit. Het is een voorproefje van het Hyundai-design van de toekomst en hij werd getekend door de Belgische hoofddesigner bij Hyundai, Luc Donckerwolke.


Hyundai concept car Le Fil Rouge.

Le Fil Rouge is te zien op het Autosalon van Genève 2018. Daar presenteert Hyundai ook de Intelligent Personal Cockpit. Deze laat zien hoe ver Hyundai is op het gebied van connected car-technologie. De cockpit beschikt over heel veel slimme technologieën, van spraakherkenning tot kunstmatige intelligentie en van een systeem dat bemerkt of de bestuurder stress ervaart tot Internet of Things (IoT). Met ‘internet der dingen’ wordt bedoeld: het verbinden van allerlei apparaten met internet om gegevens uit te kunnen wisselen.


Designstijlen uit verleden, heden en toekomst

Designstijlen uit verleden, heden en toekomst
Terug naar Le Fil Rouge die, zoals de naam al doet vermoeden, de rode draad belichaamt van onze toekomstige designtaal. De Belgische baas van het Hyundai design Luc Donckerwolke heeft met deze concept car de link willen leggen tussen het verleden en de toekomst. Hij vond inspiratie in de Hyundai Pony Concept Car van 1974 (van Giugiaro) en goot er een toekomstgerichte saus over. De evolutie van de ‘Cascading Grille’ maakt het design heel herkenbaar Hyundai. Le Fil Rouge is dus het eerste tastbare resultaat van de nieuwe designfilosofie, genaamd Sensuous Sportiness. Deze designtaal kenmerkt zich door een combinatie van vier belangrijke elementen van de auto: de proporties, de architectuur, de styling en de technologie.


Hyundai concept car Le Fil Rouge.

 • Proporties
  De proporties van de concept car Le Fil Rouge zijn gebaseerd op de gulden snede – een wiskundige verdeling die vaak voorkomt in de natuur. De lange wielbasis, de grote wielen en de korte overhang voor en achter zorgen voor unieke proporties.
 • Architectuur
  Met Le Fil Rouge heeft Hyundai voor een radicale aanpak gekozen die Light Architecture wordt genoemd en die auto’s een dynamische uitstraling en de indruk van voorwaartse beweging meegeeft. Het is alsof de auto met een enkele pennenstreek is getekend.
 • Styling
  Het designteam wilde tevens een auto ontwerpen die reeds van afstand kan worden herkend als een Hyundai. Dat realiseerden zij door middel van een mix van gelaagde strakke lijnen en grote oppervlakken in de zijkanten van de auto.
 • Technologie
  Le Fil Rouge kenmerkt zich door functionaliteit. Er is veelvuldig gebruikgemaakt van hout en hightech stoffen. Dit straalt natuurlijke schoonheid uit met een emotionele touch die het interieur luchtig laat ogen.

Hyundai concept car Le Fil Rouge.

Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten

Instagram

Instagram has returned invalid data.
Volg ons op instagram