Koning Winter voor de deur? Bereid je Hyundai voor en rij zonder zorgen de winter in

Het winteruur is weer van kracht. Het wordt guur buiten. We vertrekken in het donker naar het werk en tijdens de avondspits is de zon ook alweer verdwenen. Tijd om je goed voor te bereiden en veilig de winter in te rijden met deze tips.

Check je batterij

Ga langs je erkend Hyundai-verdeler. Vraag om je auto winterklaar te maken. Het is van groot belang om voor aanvang van de winter je batterij te laten nakijken. Een panne bij vriesweer is nog minder aangenaam dan tijdens de zomer. Niemand wacht graag op pechhulp in de kou. Een gemiddelde autobatterij gaat 6 jaar mee. Als je auto al wel eens sputtert bij het starten is de kans groot dat de batterij stilaan aan vervanging toe is. Beter voorkomen dan genezen dus en mocht je toch pech hebben, neem dan alvast je voorzorgen!

  • Zorg steeds voor goede zichtbaarheid. Een fluohesje in de wagen is verplicht, maar maak er dan ook gebruik van bij pech! Trek het ook aan vóór je de auto verlaat.
  • Zet de auto op een zo veilig mogelijke plaats en ga zelf steeds ACHTER de vangrail staan.
  • Leg steeds een warme deken in de auto voor als je op hulp moet wachten. Zo sta je alvast niet letterlijk in de kou.

Zien en gezien worden

Laat je lichten nakijken door je Hyundai-verdeler. Hij zorgt ervoor dat ze juist afgesteld staan, zodat je niet onnodig andere bestuurders verblindt of net onvoldoende ziet wanneer ze te laag staan.

Hou grip op de weg

Kijk je banden na. Check de profieldiepte van je banden. Hoe lager de profieldiepte, hoe minder grip op de weg. Winterbanden zijn niet enkel nuttig bij sneeuw! Ze worden al efficiënter dan gewone banden bij temperaturen van 7 graden of minder. Bij regen of koude zorgen ze voor een betere wegligging en verkorten je remweg aanzienlijk. Bovendien heeft een winterband een ander profiel voor een snellere afvoer van water, waardoor je minder last ondervindt van aquaplaning. Ga zeker langs je Hyundai-verdeler voor speciale condities op winterbanden.

Veiliger door goed zicht

Zorg voor propere spiegels en ruiten. Begrijpelijk dat je niet veel zin hebt om de auto te wassen in de winter, maar ga regelmatig eens met een vochtige doek over je spiegels zodat deze bruikbaar blijven. Ook aan de binnenkant van de voorruit kan er zich een laagje stof vormen, wat heel verraderlijk kan zijn bij laagstaande zon in de winter of lichten van tegenliggers. Even verblind geraken… en een ongeval is zo gebeurd.

Ook van groot belang, maar vaak uit het oog verloren: je ruitenwissers. Vuile ruitenwissers werken nu eenmaal minder goed dan propere en versleten ruitenwissers werken al helemaal niet. Ga regelmatig met een doek over je ruitenwissers om strepen te voorkomen en zorg dat de ruitenwisservloeistof bijgevuld is met wintervloeistof (antivries). Originele ruitenwissers bij uw verdeler garanderen 100% zicht bij regen en/of sneeuw.

Last but not least: hou afstand!

Door de combinatie van een glad of nat wegdek en beperkt zicht is het altijd verstandig om genoeg afstand te houden op je voorligger. Je remafstand blijft ondanks alles steeds langer in de winter. Bovendien vermijd je zo steenslag door strooizout of stukjes van een bevroren wegdek die wegspringen en tegen je voertuig belanden.

Je Hyundai-verdeler wenst je alvast een veilige en bovenal gezellige winter.

Op de hoogte blijven van alle nieuws over Hyundai in België? Schrijf hier in op onze nieuwsbrief: https://www.hyundai.be/nl/newsletter/

Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten

Instagram

Instagram has returned invalid data.
Volg ons op Instagram