IONIQ 5 : Wereldpremière op 23 februari

Hyundai Motor Company heeft vandaag een nieuw beeld vrijgegeven dat het ruime en veelzijdige interieur toont van de langverwachte IONIQ 5. En aan dat wachten komt heel binnenkort een einde, want de virtuele wereldpremière staat gepland voor 23 februari 2021.

 

IONIQ 5 is het eerste BEV-model dat gebruik maakt van het Electric-Global Modular Platform (EGMP). Dit specifieke BEV-platform beschikt over een vlakke batterij die een ruim en aanpasbaar interieur mogelijk maakt met flexibele configuraties, waardoor zowel passagiers als ladingcomfortabel een plaats vinden.

Aangekleed met hoofdzakelijk ecovriendelijke materialen en textiel, weerspiegelt het interieurdesign de toenemende interesse van consumenten in persoonlijk vervoer met oog voor welzijn en meer ethische en duurzame producten.

“IONIQ 5 is een designstatement dat een optimistische blik toont op wat klanten kunnen verwachten in het nieuwe EV-tijdperk,” zegt SangYup Lee, Senior Vice President & Head of Hyundai Global Design Center. “De lange wielbasis vertaalt zich in een nieuwe dimensie van ruimte. We hebben deze bijzondere ruimte ontworpen als de perfecte plek om jezelf te herbronnen. Je thuis weg van huis.”

Interieur geïnspireerd door ‘Living Space’
IONIQ 5 onderscheidt zich van andere middelgrote crossovers, zeker die met een verbrandingsmotor en conventionele Steer-by-Wire systemen, omdat het E-GMP een verlengde wielbasis en een vlakke vloer mogelijk maakt.

De bestuurder en passagiers van de IONIQ 5 kunnen vrij in- en uitstappen langs beide zijden wanneer de wagen geparkeerd is in een smalle plek, omdat de vlakke vloer ervoor zorgt dat de middenconsole naar voren en achteren geschoven kan worden. Dit maakte een fundamentele herinterpretatie van de conventionele middenconsole mogelijk, met ook een ruimere functie dan enkel als statische opbergmogelijkheid. Het nieuw ontwikkelde ‘Universal Island’ vervangt de middenconsole en wordt het middelpunt van het leefruimte-gevoel van de IONIQ 5.

Eco-vriendelijk interieur van hoge kwaliteit
Bij het ontwikkelen van de IONIQ 5 besteedde Hyundai heel wat aandacht aan wat consumenten zoeken in een auto. Eén van de duidelijke eisen was de nood aan meer milieubewuste mobiliteitsoplossingen met een beperktere ecologische impact. Ontwerpers komen tegemoet aan deze overwegingen door in de IONIQ 5 gebruik te maken van eco-vriendelijke en duurzaam gewonnen materialen.

De zetels zijn bekleed met een ecologisch geproduceerd leder dat geverfd en behandeld is met extracten uit plantaardige olie van vlaszaad. Andere bekledingen in het interieur bestaan uit textiel gemaakt van duurzame vezels, zoals biologische componenten van suikerriet, wol en poly garen, alsook materiaal dat geweven wordt met vezels gemaakt van gerecycleerde PET-flessen. Oppervlaktes zoals het dashboard, schakelaars, het stuur en de deurpanelen zijn behandeld met een biologische polyurethaanverf gemaakt van oliën van koolzaadbloemen en maïs.

Wereldpremière van IONIQ 5
Hyundai toont IONIQ 5 voor het eerst tijdens de virtuele wereldpremière op 23 februari 2021. Tijdens dit evenement maakt Hyundai details bekend over de innovatieve kenmerken van IONIQ 5 en zal helemaal blijken hoeveel voordelen deze volledig als BEV ontworpen auto biedt.

Meer weten over IONIQ 5 kan alvast hier: https://www.hyundai.be/nl/ioniq-5/

Wilt u graag door ons op de hoogte gehouden worden over IONIQ 5? Daarvoor inschrijven kan hier: https://www.hyundai.be/nl/ioniq-5/form/

Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten