Hyundai wint wereldtitel rally bij de constructeurs

Met 18 punten voorsprong op zijn dichtste concurrent pakt Hyundai zijn eerste échte titel in het Wereldkampioenschap Rally: die van de beste constructeur in het seizoen 2019! 

Hyundai Motorsport kon die historische titel maar beperkt vieren, na de afgelasting van de laatste WK-wedstrijd door de ernstige bosbranden in het oosten van Australië. In de eerste plaats blijven de gedachten van het hele team natuurlijk uitgaan naar alle slachtoffers van die rampzalige branden.

Vier overwinningen in 2019

Tijdens een korte private ceremonie vierde het hele team natuurlijk wel nog zijn eerste belangrijke titel op wereldniveau. Op weg naar de constructeurstitel kon Hyundai dit voorbije seizoen vier keer een overwinning vieren. Drie daarvan, in Corsica, Argentinië en Spanje, kwamen op naam van onze landgenoten Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul. Een opmerkelijke prestatie van onze Belgische droomcrew, die daarmee overigens al voor de vijfde keer vice-wereldkampioen bij de piloten wordt. Ook dat is een ronduit uitzonderlijke prestatie die niemand hen ooit voor deed.

Nog hogere ambities in 2020

Het WRC-kampioenschap neemt nu een korte winterstop, om in januari alweer van start te gaan met de legendarische Rally Monte Carlo. Hyundai Motorsport bereidt dat nieuwe seizoen vanaf vandaag al voor, en begint in 2020 met nóg hogere ambities aan het kampioenschap. Klaar voor een eerste pilotentitel? Thierry en Nicolas zullen er in elk geval alles aan doen! 

Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten