Hyundai start digitale januarimaand!

‘Hybride showroom’ ontvangt hele maand klanten online

2021 wordt het eerste jaar in tijden met een januarimaand zonder Brussels Motorshow. In het najaar van 2020 begon Hyundai als eerste merk in België al te werken aan een alternatieve formule om zijn indrukwekkende reeks nieuwe modellen aan klanten te kunnen voorstellen. Vanaf 4 januari gaat die nieuwe opzet helemaal live. Sterke commerciële acties bij de dealers maken daar natuurlijk deel van uit. Maar héél belangrijk wordt ook een volledig nieuw, digitaal platform!

Steeds belangrijker

Dat het internet en digitale formules steeds belangrijker worden, is de voorbije maanden meer dan ooit duidelijk geworden. Klanten die zich online informeren vooraleer ze een bezoek brachten aan een showroom (of het autosalon), waren er natuurlijk al langer. Hyundai Belux investeert nu heel nadrukkelijk in manieren om die online zoektocht naar informatie voor de klant nog een stuk persoonlijker én vollediger te maken.

Virtuele showroom

Geïnteresseerde kopers blijven dus info vinden op de website van het merk, maar in januari kunnen ze de hele maand ook elke dag terecht in een virtuele Hyundai-showroom, mét persoonlijke service.

PR Manager Wim Doms vat samen hoe dat werkt: “Eenvoudig samengevat: we richten een specifieke showroom in, van waaruit we live uitzenden en waar bezoekers online kunnen ‘binnenwandelen’. Zie het letterlijk als een showroom, inclusief openingsuren en personeel, maar dan helemaal online. Het hele proces wat een klant anders doormaakt op de stand van het autosalon, kan hij nu online beleven. Informanten staan ter beschikking om de klant live via de camera uitleg over de wagen te geven. Een indicatieve prijsofferte kan opgemaakt worden. En uiteindelijk kan de klant ook worden doorverwezen naar een dealer voor een testrit en de rest van zijn aankoop. Precies zoals op het autosalon dus!”

“One2Many”, of “One2One”

De virtuele Hyundai-showroom opent een maand lang, van 4 tot en met 31 januari, elke dag van 10u tot 20u (in weekends tot 18u en op vrijdagen zelfs tot 22u!). Informanten staan er permanent ter beschikking van bezoekers, die vanuit hun eigen thuis alle informatie kunnen krijgen over hun favoriete Hyundai. Informanten kunnen er modellen presenteren aan verschillende bezoekers tegelijk (“One2Many”), waarbij iedereen live vragen kan stellen via een chatbox. En klanten die graag een stap verder gaan en een persoonlijke offerte willen laten opstellen, of andere zaken meer in detail willen bespreken, kunnen een individueel gesprek aangaan met een informant (“One2One”).

Toegang tot de showroom via www.hyundai.be, en een overzicht van alle commerciële acties en condities per model op www.hyundai.be/nl/promoties/

Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten