Hyundai KONA aantrekkelijker dan ooit

De Hyundai KONA is om diverse redenen nog aantrekkelijker geworden. We zetten de redenen hier voor je op een rij.

Nieuwe dieselmotor
Laten we beginnen met een update over het motorgamma. Naast de reeds bestaande 1.6 turbobenzine en de erg interessante 1.0 turbo driecilinder benzineversie, is de Hyundai KONA voortaan ook leverbaar met een dieselmotor. En niet zomaar eentje, maar een Smartstream 1,6-liter viercilinder turbodiesel. Die is bijzonder efficiënt, krachtig én stil. Hij is er daarnaast in twee smaken. De eerste versie heeft 115 pk (85 kW), is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en heeft voorwielaandrijving. De tweede optie is een versie met 136 pk (100 kW) en 320 Nm koppel. Deze variant beschikt altijd over een zeventraps automaat met dubbele koppeling (7DCT).

Of liever elektrisch?
Er is nog meer nieuws. Zo is de Hyundai KONA binnenkort ook leverbaar met een volledige elektrische aandrijflijn. Er zullen zelfs twee verschillende batterijpacks beschikbaar zijn, waarbij je met de grootste versie tot bijna 500 km ver geraakt, zelfs onder de strengere recente WLTP normen. Alle gekende veiligheidsitems neemt de elektrische versie natuurlijk gewoon over van de varianten met klassieke verbrandingsmotor. Want elke KONA maakt er een punt van om alle inzittenden optimaal te beschermen.

Meer motorvarianten dan ooit
Dankzij de komst van de nieuwe Smartstream-dieselmotoren en de elektrische varianten, is het motorenprogramma van de Hyundai KONA uitgebreider dan ooit. Alle motoren voldoen aan de Euro 6d Temp-emissienorm die sinds september 2019 verplicht is. De KONA Electric heeft natuurlijk helemaal geen uitstoot.

7DCT-automaat
Kiezen voor een krachtbron met 7DCT-automaat – beschikbaar op de 1.6 CRDi met 136 pk of 1.6 T-GDI met 177 pk – levert niet alleen extra comfort op, maar ook een lager brandstofverbruik. De in eigen huis ontwikkelde 7DCT-automaat zorgt voor een CO2- en verbruiksreductie van maar liefst 20 procent ten opzichte van een conventionele zestraps automaat. De 7DCT-transmissie heeft drie rijstanden: ECO, Normal en Sport. Alle andere motoren hebben een efficiënte en soepele handgeschakelde zesbak. De elektrische KONA heeft natuurlijk geen klassieke versnellingsbak en laat zich dus net zo comfortabel rijden met slechts 2 pedalen.

Haaienvinantenne
De Hyundai KONA is zoals je ziet een auto die direct opvalt. Hij biedt een mooie mix van sportiviteit en comfort en ziet er stoer uit. Nu zelfs meer dan ooit dankzij een nieuwe haaienvinantenne. Deze past perfect bij het gewaagde uiterlijk van deze compacte crossover. Andere unieke details van de Hyundai KONA zijn de Cascade-grille (niet op de elektrische KONA), de boven de LED-koplampen geplaatste LED-dagrijverlichting en diverse matzilveren accenten rond de mistlampen, lagere luchtinlaten en skidplate. Al die details benadrukken het stoere karakter van de KONA.

Meer SUV’s van Hyundai
Hyundai heeft met de komst van de nieuwe KONA in totaal drie kanjers in het SUV-programma, want naast de KONA levert Hyundai ook nog de nieuwe Santa Fe en de nieuwe Tucson. Stuk voor stuk zijn het frisse verschijningen in de SUV-wereld. Zo zie je maar: er is een Hyundai SUV voor iedereen.


Ontdek onze modellen
Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten