Hyundai en Vodafone verbinden auto met het internet

Jouw auto volledig verbinden met het internet? Het is nog slechts een kwestie van tijd. Dankzij het Internet-of-Things (IoT) kunnen verschillende apparaten – televisies, koelkasten, de verwarming en natuurlijk smartphones – al met elkaar praten en binnenkort zullen ook auto’s helemaal connected zijn. Hyundai gaat daarvoor samenwerken met Vodafone.

Hyundai wil veel meer connectiviteit in de auto aanbieden, met de ondersteuning van een uitgebreid Europees datanetwerk. De samenwerking met Vodafone stelt Hyundai in staat gebruik te maken van de technische kennis van de telecomaanbieder.

Nieuw infotainmentsysteem

Hyundai gebruikt het IoT-netwerk van Vodafone om alle eigen diensten uit te rollen in heel Europa. Het nieuwe infotainmentsysteem komt in de loop van 2019 beschikbaar in een aantal nieuwe Hyundai-modellen in Europa.

Eenvoudig toegang tot onlinediensten

Hyundai-rijders krijgen dan vlot en eenvoudig toegang tot onlinediensten als live traffic informatie, parkeer- en locatiediensten en voertuigdiagnostiek. Bovendien zijn alle functies met spraakcommando’s te activeren.

Naadloze smartphone-integratie

Het systeem werkt parallel met Apple CarPlayTM en Android AutoTM en zorgt voor een naadloze smartphone-integratie en eenvoudige toegang tot jouw favoriete apps. Daardoor zul je altijd de meest accurate en relevante informatie bij de hand hebben.

Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten