Flamboyant : de nieuwe Hyundai i30 Fastback!

Spannend nieuws! De i30-familie is namelijk compleet! Na de vijfdeurs hatchback – inclusief de supersportieve N-variant – en de praktische Wagon is er nu ook de i30 Fastback. Het nieuwe “premium” is eindelijk beschikbaar !

Coupé en toch praktisch
De flamboyante i30 Fastback is de eerste vijfdeurs-coupé in het C-segment en de eerste 5-persoons sportcoupé. Je herkent hem meteen aan de Full LED-koplampen met donkergetinte behuizing, de nieuw gestileerde dagrijverlichting, maar vooral aan de elegant aflopende daklijn, waarbij de achterspoiler geïntegreerd werd in de achterklep voor een extra dynamische uitstraling. De voor Hyundai typische Cascade-grille ontbreekt natuurlijk niet bij de i30 Fastback.

Afmetingen
De nieuwe Hyundai i30 Fastback staat op hetzelfde platform als dat van de i30 hatchback en i30 Wagon. De wielbasis van 2.650 mm en het bijzonder ruimtelijke interieur komen dus overeen. De lengte van de Hyundai i30 Fastback bedraagt 4.455 mm en de hoogte 1.425 mm. Daarmee is de i30 Fastback 115 mm langer en 30 mm lager dan de hatchback. Voor meer rijdynamiek is het onderstel met 5 millimeter verlaagd en de wielophanging 15 procent stijver gemaakt.

Bedieningsgemak
Rijden in de i30 Fastback is genieten. Helemaal omdat het dashboard is gericht op een intuïtieve bediening. Extra bedieningsgemak biedt het ‘zwevende’ 8-inch touchscreen waarmee je alle navigatie-, connectiviteits- en mediafuncties bedient. Het infotainmentsysteem ondersteunt Apple CarPlay, Android Auto en TomTom LIVE Services. En om het je helemaal makkelijk te maken: smartphones kunnen optioneel draadloos worden opgeladen via een inductielaadsysteem.

Pittige motoren
Bij zo’n sexy uitstraling hoort natuurlijk een pittige krachtbron. Wees gerust. Die hebben we. De nieuwe Hyundai i30 Fastback wordt leverbaar met krachtige en efficiënte turbomotoren met een alerte gasrespons.  Er is keuze uit een driecilinder 1.0 T-GDI met een vermogen van 88 kW (120 pk) en 170 Nm koppel en een viercilinder 1.4 T-GDI-motor met 103 kW (140 pk) en een koppel van 242 Nm. Op dieselvlak is er de efficiënte viercilinder 1.6 CRDi dieselmotor in de smaken 81 kW (110 pk) en 100 kW (136 pk), beide leverbaar met de handgeschakelde zesbak of de 7DCT automatische transmissie. Die super efficiënte automaat met dubbele koppeling is ook optioneel leverbaar op de 1.4 T-GDI. De 1.0 T-GDI heeft altijd een handgeschakelde zesbak.

Veiligheid
Aan veiligheid is geen enkel gebrek, want elke nieuwe i30 Fastback rusten we uit met Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Alert, High Beam Assist en Lane Keeping Assist System. Deze nieuwe actieve veiligheidsvoorzieningen zorgen ervoor dat je zo veilig mogelijk van A naar B rijdt.

Lancering op het autosalon
Wil je toetreden tot het nieuwe premium van Hyundai ?  Dan moet je nog heel even geduld oefenen; de nieuwe i30 Fastback zal op het komende autosalon van Brussel zijn Belgische première beleven.

Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten

Instagram

Instagram has returned invalid data.
Volg ons op instagram