Extra veiligheid dankzij nieuwe airbagtechnologie

Vorig jaar nog presenteerde Hyundai een type airbag die is gemonteerd in het panoramische dak van een auto en nu komt Hyundai met ’s werelds eerste multi-collision airbagsysteem. Dit nieuwe airbagsysteem biedt extra bescherming bij meervoudige botsingen.

Een meervoudige botsing betekent dat er na de eerste impact nog aanrijdingen volgen met andere objecten, bijvoorbeeld een boom, lantaarnpaal of andere voertuigen. Een meervoudige botsing komt bij drie van de tien ongevallen voor.

hyundai airbagtechnologie

Bescherming bij tweede botsing

Als de impact van een eerste botsing onvoldoende is om de airbags te ontvouwen, bieden deze niet genoeg bescherming in geval van een tweede botsing. Het multi-collision airbagsysteem zorgt ervoor dat de airbags bij een tweede botsing alsnog ontvouwen.

De nieuwe airbagtechnologie biedt op het kwetsbaarste moment extra veiligheid aan bestuurder en inzittenden. Door de intensiteit van de eerste botsing te analyseren, werkt het airbagsysteem assertiever bij de tweede botsing om zo de veiligheid van de betrokkenen bij het ongeval te verhogen.

hyundai airbagtechnologie

Meest voorkomende oorzaken

Een auto die over de belijning van de weg rijdt, is de meest voorkomende oorzaak van een meervoudige botsing (30,8 %). Gevolgd door ongevallen die ontstaan bij plotseling remmen voor een tolpoort (13,5 %), het raken van de middenberm (8 %) en auto’s die elkaar zijdelings raken om vervolgens tegen een boom of lantaarnpaal te rijden (4 %).

Om de werking van de airbags in geval van een meervoudige botsing te verbeteren, heeft Hyundai diverse verkeerssituaties op verschillende manieren onderzocht. Hyundai zal toekomstige modellen uitrusten met het multi-collision airbagsysteem.

Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten