Draadloos opladen en autonoom parkeren met Hyundai

Zomaar ergens in een parkeergarage: je stapt uit je Hyundai om boodschappen te gaan doen en vervolgens zoekt de auto helemaal zelf een plekje bij een draadloos oplaadstation. Wanneer het opladen is afgerond, rijdt de Hyundai uit zichzelf weer weg om vervolgens volledig autonoom een lege parkeerplek te zoeken. Science fiction? Zeker niet. Het is dichterbij dan je denkt! Check deze video:

Volledig zelfstandig parkeren

Hyundai komt met een slim draadloos oplaadsysteem voor elektrische auto’s in combinatie met autonoom parkeren. Het systeem maakt het mogelijk dat de auto volledig zelfstandig kan parkeren. Eenmaal opgeladen verplaatst de auto zichzelf met behulp van Automated Valet Parking System (AVPS) helemaal autonoom naar een andere lege parkeerplaats

Wereldwijd groeit het aantal elektrische auto’s en daarmee ook de wachttijden bij oplaadlocaties. Het draadloze oplaadsysteem van Hyundai in combinatie met autonoom parkeren zorgt ervoor dat overvolle parkeergarages en onnodig lange wachttijden bij oplaadlocaties straks verleden tijd zijn.

Helemaal opgeladen naar een lege parkeerplaats

Hoe werkt het? Wanneer je de auto via een app op de smartphone opdracht hebt gegeven om te gaan opladen, rijdt deze zelfstandig naar een onbezette draadloze laadlocatie. Zodra de auto volledig is opgeladen, verplaatst hij zichzelf met behulp van AVPS volledig autonoom naar een andere lege parkeerplaats. Andere auto’s krijgen hierdoor sneller de gelegenheid om ook te laden. Wanneer de bestuurder de auto oproept, keert deze autonoom terug naar de locatie van de bestuurder.

Het totale proces wordt mogelijk gemaakt door continue communicatie tussen de elektrische auto, de parkeerfaciliteit, het oplaadsysteem en de chauffeur. De parkeerfaciliteit zendt informatie over lege parkeerplaatsen en oplaadstations uit, terwijl het oplaadsysteem de laadstatus van de auto realtime bijhoudt.

Zelfrijdende auto Level 4 in 2025

De ontwikkeling van zelfrijdende rijdende auto’s gaat snel. Hyundai wil in 2025 een zelfrijdende auto Level 4 op de markt brengen. Level 4 betekent dat de automatische piloot van de auto in staat is het voertuig in bijna elk mogelijk scenario te besturen, behalve in zeer slecht weer. Als de omstandigheden het toelaten kan de chauffeur de ‘autopilot’ inschakelen en hoeft hij vervolgens niet meer te letten op de besturing.

Ontdek onze modellen

Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten