Coca-Cola European Partners kiest voor de KONA Electric

Hoe maak je als bedrijf je CO2-footprint zo klein mogelijk? Door bewuste keuzes te maken en zélf het groene voorbeeld te geven. Dat vindt Coca-Cola European Partners. De multinational breidt zijn elektrische leasevloot uit met 10 Hyundai’s KONA Electric.

De KONA Electric past perfect in de strategie van Coca-Cola European Partners om zijn wagenpark te vergroenen. Met een autonomie van 449 km is deze volledig elektrische SUV multi-inzetbaar over de volledige werkdag. Aan een snellader duurt het 54 minuten om de batterij voor 80% te laden.

This is Forward

Bij Coca-Cola European Partners is men verheugd bij de levering van de eerste 10 voertuigen. “Wij vinden we de permanente vergroening van ons wagenpark erg belangrijk”, aldus Marc Devos (Senior Manager, Fleet EU). “Dit kadert met onze Actieplan voor Duurzaamheid This is Forward: tegen 2025 zullen we de uitstoot van broeikasgassen van onze bedrijfsactiviteit met 50% verminderen. De nieuwe Hyundai KONA Electric EV past perfect in dat plaatje.”

Twee verschillende aandrijflijnen

De KONA Electric biedt pure e-mobiliteit met twee verschillende aandrijflijnen. Coca-Cola European Partners heeft gekozen voor de versie met de grootste autonomie. Deze beschikt over een batterij van 64 kWh met een elektrisch rijbereik tot 449 km (volgens WLTP-tests). De elektromotor levert 150 kW en stuwt de All-New Kona Electric naar 100 km/u in een indrukwekkende 7,6 seconden.

Onbeteugeld rijplezier

Er is ook een basisversie van de KONA Electric beschikbaar. Die heeft een batterijcapaciteit van 39,2 kWh en raakt tot 289 km ver na een oplaadbeurt. Beide aandrijvingen stellen onmiddellijk een koppel van 395 Nm ter beschikking van de bestuurder. Doordat het volledige vermogen beschikbaar is vanaf de eerste seconde, garandeert de KONA Electric onbeteugeld rijplezier.

Indrukwekkend aanbod ecologische wagens

Hyundai heeft in korte tijd een indrukwekkend aanbod ecologische wagens ontwikkeld. De nieuwe KONA Electric is daar een recent voorbeeld van. Het is de eerste compacte SUV op de markt die een volledig elektrische aandrijflijn krijgt en daarmee ook nog eens opvallend ver kan rijden.

Vijf elektrische Hyundai’s

De elektrische familie van Hyundai telt inmiddels vijf modellen: de KONA Electric, de Hyundai IONIQ Electric, de Hyundai IONIQ Hybrid, de Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid en de waterstofauto Hyundai NEXO. Al deze ecovriendelijke wagens laten zien hoe groot de stappen zijn die Hyundai reeds heeft gezet op het gebied van duurzaamheid. Deze modellen zijn het resultaat van de vele investeringen die Hyundai jaarlijks doet in de ontwikkeling van groene producten.

Ontdek de KONA Electric

Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten