5 supersnelle Hyundai’s met (heel) veel pk’s!

met (heel) veel pk’s!

Hyundai’s staan misschien niet bekend als enorme scheurijzers, maar er zijn modellen die best een behoorlijke snelheid halen. En dan hebben we het niet over de i30 N-versie die er nog dit jaar aankomt. Benieuwd welke? Wij hebben er vijf voor je uitgezocht. En dat zijn niet altijd Hyundai’s waarvan je het direct zou verwachten.

1. Hyundai Santa Fast
Bizar! Deze omgebouwde Hyundai Santa Fe heeft maar liefst 1.040 pk! Logisch dat ze hem Hyundai Santa Fast hebben genoemd. De achterwielaangedreven SUV is samen met tuner Bisimoto gebouwd voor de jaarlijkse SEMA Show in Las Vegas, de grootste tuningshow ter wereld.

2. Hyundai IONIQ Hybrid (Nitro)
Behalve groen kan een auto ook best snel zijn. Dat bewees Hyundai door met een speciale, nitro aangedreven IONIQ Hybrid het landsnelheidsrecord voor hybrideauto’s te breken. Op de zoutvlakten van Bonneville in Utah klokte de IONIQ Hybrid een snelheid van bijna 254 km/u.

3. Hyundai i20 WRC
De rallyauto Hyundai i20 WRC waarmee onze eigen Thierry Neuville deelneemt aan het wereldkampioenschap rally is sneller dan ooit. Zo heeft hij de beschikking over 380 pk. Daarmee haalt hij een topsnelheid van meer dan 200 km/u.

4. Hyundai Genesis Coupé 3.8 V6
Achterwielaandrijving, een dik 300 pk sterke V6 en een gelikte coupékoets … maak kennis met de Hyundai Genesis Coupé 3.8 V6. Van 0 naar 100 km/h doet hij in 6,4 tellen. Topsnelheid: 240 km/u. Amusement verzekerd!

5. Hyundai N Concept RN30
Oké, het is weliswaar nog een studiemodel, maar dat maakt de Hyundai N Concept RN30 niet minder indrukwekkend. De bolide wordt aangedreven door een 2.0-liter turbobenzinemotor met een grotere turbo voor maximale kracht op hoge snelheid. Topsnelheid: 250 km/u.

Hyundai KONA
Hyundai verhalen Uitgelichte berichten